Thursday, April 29, 2010

Rahsia Air Mata

hihi. apa cerita aku kali ini? dan entri ini aku cuba menggunakan sepenuhnya bahasa melayu. maksudnya bukan ejaan pasar, singkatan dan kata-kata yang selalu kita pakai tu.

ok. let it be. haha. kan da bercampur aduk gan english macha ni. go ahead je lah. time aku mandi semalam, aku tetiba terfikir. kenapa saat aku sangat memarahi seseorang itu, tak kira la siapa. kecuali kanak-kanak yang tak tau apa-apa je la, aku tak pernah lupa untuk keluarkan air mata yang bersih ni? haha. bersih la sangat.

betol, bila aku nak tegur ke, marah ke, air mata aku otomatik berebut-rebut nak keluar. nak sangat dia tengok sapa la orang yang sangat bertuah tu sampaikan kene marah-marah kat aku. seriusly. aku tak boleh tengking orang. air mata aku sibuk je nak tengok gak sape yang kene tengking tu.





bila dah tau cmtu kan, tiap kali aku nak tengking orang, berjuta-juta kali aku fikir. lastly, tak jadi nak marah. kan malu plak aku nanti. air mata keluar. apahal plak airmata aku nak kuar kan, bukan aku yang kene marah. aduhai...tapi, bile nak marah, orang tu plak yang tak paham. dia kasi wat lagi. agaknya dia ingat aku suka la. hadoi. sakit hati aku ini.


haha. padanlah aku kuar air mata. sebab bila ada orang marah aku, otomatik air mata aku kuar gak. nak jugak dia tengok sape la yang marah aku ni. ahaha. tensen aku weiii. dah cuba aku tahan sedaya-upaya tu. cuba tuk tak menagis. tapi menangis gak. saat kene marah tu la air mata aku kuar. aduhai. kenapa la gan aku ni? aku ingat lagi beb, time aku praktikal dulu. aku ada r aku wat salah ckit. punya la marah dia kat aku. ahaha. time tu lah air mata aku mencurah-curah kuar. then, bile dia tengok air mata ni kuar, dia slowkan ckit suara kecik dia tu. then terus tak sambung marah. terima kasih air mata!

tapi, sampai bila la kan aku tak perlu marah orang?

No comments:

Post a Comment

apa kata anda ?

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails