Monday, October 24, 2011

Gerakan Pertama

setelah 5 bulan menunggu , akhirnya baru terasa diri ini berteman . hooooyeah !

minggu ini dah genap 5 bulan .. tummy pun dah mula membesar dari usia 4 bulan 1 minggu lagi .. sekarang ni dah macam buah tembikai .. haha

yang paling best , first movement dapat dirasakan pada hari jumaat , 21 oktober 2011 . gembira sangat sangat ! tetiba je rasa terharu sebab bakal ada baby nanti .. sangat menakjubkan bila dalam tummy ni ada jantung yang sedang bernafas .. saya ada 2 jantung !

hari esoknya lepas jumaat tu , baby pun dah makin banyak kali bergerak gerak , tapi tak aktif sangat . bila rasa je beliau punya gerakan , terus pegang . gerakan tu rasa macam ikan yang sedang berkilas di permukaan air . sekilas . pastu berulang ulang dan tak sakit .

hari ni , isnin pegi check-up macam biasa .. aha , saya kena pegi check darah 2 minggu sekali .. sebab hb rendah .. leceh kan . berat naik 1 kg je . rasa cam tak boleh terima sebab just 46 je .. baby dah nampak pun tapi berat naek sikit je .. pastu hb elok elok 10 last week , decrease 0.2 plak . kechiwanya !

tapi rasa terubat bila baby ni dah gerak gerak kan . bila sayang saya pegi keje , kurang kurangnya rasa diri ni berteman .. walaupun kene cakap sensorang .. haha . tadi tengahari time tunggu nak makan lunch , kemain beliau aktif gerak , lapar kot .. sebab dari pagi minum susu separuh cawan je .. nampaknya mulai hari ni kene makan ikut time . tadi dah baru jam 7pm beliau dah gerak gerak banyak kali .. pas makan je diam .. tapi time solat beliau baik baik diam je .. bagus anak umi ni ..

p/s : anak umi ni ikut muka sape ye ? #smile

4 comments:

  1. Tahniah dari Ayen.memang seronok kan nak2 lagi first baby,semoga semua berjalan lancar dan selamat bergelar mama...Amin.

    ReplyDelete
  2. tahniah2.....dah nak jadi mummy dah...yana doa semuanya selamat dah sejahtera hendaknya..aminn

    ReplyDelete

apa kata anda ?

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails