Sunday, October 30, 2011

Kenapa Bandar Bukan Suasana Kampung ?

samat pagi sume !

pagi pagi ni memang good good je nak buat entri baru . selalu bila bukak blog dah tengahari , suma benda dah lemau kan .

selalu kalau bangun pagi , mesti ingat kat kampong . bangun pepagi terus ke pintu depan . pas bukak cermin mata , celik mata besar besar . konon nak bagi mata fresh .. orang orang cakap bangun pagi pagi tengok pokok hijau , boleh kurangkan kabur . percaya lah kita ni kan , dok focus kat daun pisang lemak manis tu ha lelama .. tup tup , jiran sebelah lalu depan umah , nak pegi kedai .. terus bermonolog sendiri . hamende la budak ni dok celik mata luas luas ni pepagi buta ha .. kite bukannya nampak jelas pun beliau .. kah kah kah

bestkan kalu dok kat kampong . nak nak ada umah sendiri . cerah mata ni rasanya . ye lah , hari hari dok tengok pokok pokok hijau .

tapi kena juga dok kat bandar ni . ada asap , sampah , simen , longkang .. etc . apa la nasib badan . tapi la jugak , kat kampong mesti terhad dia punya services . especially internet ni . mana la ada unifi lagi kan ? mesti takde dah blog blog bagai ni .. ada buku diari je la ..

kan best kalau bandar skang ni dijadikan macam kampung . haih , ape la aku merepek pagi pagi ni !

1 comment:

  1. ada ke bandar yang bersuasana kampung..
    kalau ada jom kita pindah sana reramai..

    ReplyDelete

apa kata anda ?

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails