Friday, February 17, 2012

37 Minggu Saya Balik Kampung


esok genap 37 minggu .. heheh . esok juga aku akan balik kelantan .. inchik suami akan temankan .. dengan bas !

nnt blog ni tak ter update lah jawabnya .. kena tunggu aku abes pantang kat kampong dulu .. tapi mungkin tak sempat abes kot .. aku cadang dok kampong 4 minggu pas bersalin .. 2 minggu umah mak , 2 minggu lagi umah mak mentua .

yang balik esok ni aku dok umah mak mentua dulu sebab inchik husband suh bersalin kat sana .. kat umah mak tak da orang .. takut ada apa-apa berlaku nanti , nak mintak tolong sapa katanya .. Allah kan ada ?

sebenarnya aku tak selesa dok rumah mak mentua ni .. hihi . lau dok rumah mak sendiri , boleh ngadu-ngadu kan .. manja-manja .. hurmmm . dah la inchik husband jauh berkilo-kilometer ..

lately , baby cuma banyak mengeras gan sedu . umi dia plak selalu buang air pastu tak de selera nak makan . sakit tumit tu biasa lah .. pinggang pon jarang-jarang sakit . alhamdullillah .

oh , minggu lepas kami pegi tengok baby kwn inchik husband .. mereka plak pegi hidangkan kue tiau goreng gan kue tiau sup . haih , pe lagi aku balunlah . inchik husband tak makan sangat , sbb beliau dah full . hah , nak dijadikan cerita , malam tu aku ceri beri ! kesian baby .. inchik husband pon sama , tapi tak lah seteruk aku .

aku pon 2 minggu ni selalu gak terberi .. selalu kemain susah nak beri .. siap kena paksa makan pisang lagi . skang ni senang plak la kan . rasa bahagia je lam usus . heheh . nanti senang la anak umi keluar kan ? insyaAllah .

umi tak sabar nak peluk cium baby tau . baby keluar awallah ye ? kesian umi jauh gan abi .. lau baby kuar awal , boleh la kita balik rumah cepat-cepat ..

kalian , di kesempatan ini , aku mohon seribu keampunan kalau ada salah silap ya . panjang umur ketemu lagi kita . assalamualaikum ..

1 comment:

apa kata anda ?

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails