Tuesday, July 24, 2012

Zainab Oh Zainab

di pagi yang indah ini aku ingin bercerita .
pada suatu hari , aku dapat mesej dari yahoo , sender email dia zainab.muhammad20@yahoo.com .
ku fikirkan customer malaysian , lalu aku pun membalas mesej itu by email . sekali si zainab ni balas !
gembiranya tak terkata bila ada orang nak beli octopus aku . heheh . tapi sayangnya si zainab ni nun jauh di UK , dan katanya pula mau di hantar ke nigeria . wah , jauh la ye octopus ku ini merantau . aku jugak yang dok malaysia tak gerak-gerak .. untunglah octopus punya banyak kaki .


punyalah excited google nak carik berapa la kos shipping ke nigeria . aku ingat nak suh octopus tu berjalan sendiri je , tapi bila dah ada yang baik hati nak bayar shipping cost , kenapa nak susahkan si octopus ku itu ?
google punya google , keluarlah ini dan ini dan ini . OMG !

sebenarnya fenomena cheater dari nigeria ini sudah bertahun-tahun lamanya berlaku . hai nigerian , octopus aku harganya 6.3 USD je .. shipping costnya dah 94 USD . hohoho .

selamat pagi uolsss .

2 comments:

  1. macamana modus operandi nya? mcmana dia akan songlap duit kita sbb dia kata dia akan bayar shipping cost kan? nak tau jugak kot la kan lepas ni ada terkenaa..

    ReplyDelete
  2. dia fakekan transaction . padahal dia tak buat payment pon . lepas tu ckp dah transfer , tapi lambat sampai kat bank malaysia . pastu ckp nak cepat , then kite pon pakai la duet kite dulu .. lebih kurang camtu .. heee

    ReplyDelete

apa kata anda ?

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails