Thursday, January 28, 2016

Budak Tak Nak Sekolah

malam tadi kami menonton cite cinta teruna kimchi. cite tu dia punya skrip bahasa korea kadang2. time cakap korea tu abam long terlopong je. tiba2 dia cakap "tak sedap la dia cakap ummi". sebelum tu dia ada tanya kat mana ni ummi, bila ada view tang korea. aku pun jawab la, ooo korea ni.

abam long teliti betul orangnya. satu2 dia perati. kita pulak yang kena hati2 dengan dia.

dah besar, tahun ni 4 tahun dah. tapi tak sekolah lagi. tanak pegi sekolah katanya, nak jadi pilot terus. aku tanya kenapa tak nak sekolah, dia jawab " nanti ummi tinggal adam kat sekolah". takut sangat. ari tu beria nak g sekolah. lepas aku cakap kat dia nanti ummi hantar adam sekolah, ummi tinggal adam kat sekolah la. terus taknak sekolah. sebelum ni dia ingat dengan aku2 sekali bersekolah dgn dia. ummi nak je bersekolah balik, tapi apakan daya ummi dah tua. sobsob

No comments:

Post a Comment

apa kata anda ?

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails