Sunday, July 25, 2010

Saya Dah Balik !

meh2 saya cte sal trip dinihari td .

pagi tadi kami gerak kol 520 pg dari umah sa
ya . bajet nak smapi 630 pg kat sna coz nak tgk sunset pagi hari ni . tapi sayang , bese lah lau g reramai ni bukannya leh g tepat2 pada jam tu kan . dah saya pesan dah kol 5 pg gerak , tapi kemain liat ag dorang nak bgun so lambatlah 20 minit . pastu terlepas simpang la hape .. cibai cibai !

so kami sampai kat cna da kol 7 pg .. dah telepas sunrise saya ! tak suka ok .. tapi xpe .. hihi .. da sampai kang .. ok , memula kemain saya bersemangat nak naek bukit . time tu xde lah bukit sgt pown .. hihi .. sekali bile dah sampai tang hutan2 cket , bukit dia makin tinggi . jln plak berpasir so licin . nasib baek saya pkai sport shoes .. kehkeh .. tapi takut2 gak nak melangkah ! saya dah tertinggal di belakang beb !
*ha , ni lah tempatnya .. lau ambek gambarr , cam landai je kan .. jgn cakap besar ok !

saya mang tak larat gile2 . ye lah , dgn tak bekpesnye .. pastu tido plak lambat .. hah , hambek ko sekali saya rase jantung saya yang elok je berada kat tempat landing dia ni dah naek ke leher dah coz saya leh rase denyutan nadi saya kuat gile kat leher macam jantung berdenyut je ha .

makin lame makin tinggi bukitnya . betol la saya apa yang bace lam blog sape ntah ri tu . 90 darjah beb ! saya mang tak larat gile -gile ! so saya stop kat tepi jalan jap . nasib baek ada yg kipaskan saya . saya tahan kejap penat tu tapi tak leh la rehat kat situ coz saya ada bau masyam2 ketiak orang2 yg berada di sekeliling saya . nak muntah ok !

saya teruskan . lagi sikit je sayang ! tahan ok . jangan pancit kat tgh jalan !

omaigosh ! bile dah berada di puncak , sangatlah chantek pemandangannya ! tapi saya tetap menyesal coz saya tak pat tengok sunrise tu ..

indah sangat pemandangan dari puncak .. saya betol2 dapat hirup udara segar .. pas je menjamu mata , saya bantai sandwich yang saya buat bekal tu .. lapa siot ! air 1 botol saya abeskan .. ambek ko !

sangat berbaloi dengan kelelahan saya mendaki bukit tu bile dapat tengok keindahan ciptaan Tuhan dari puncak bukit .. kahkah .. bukit je kot ! ingat gunung la tadi kan .. sabar je la korang !

saya nak pegi lagi ! jom kamu semua .. berbaloi baloi ..
xoxo !!

2 comments:

apa kata anda ?

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails