Thursday, February 17, 2011

Lepas Grooming Apa Yang Saya Dapat ?

tadi saya di grooming oleh clinique expert . auww !

as - salam sume .. dah solat isyak ? alhamdullillah ... jangan tinggal solat ek .. solat tu tiang agama .. jangan kita tergolong dalam kalangan manusia akhir zaman yang tak mangambil endah kewajipan solat ye kalian .. solatlah yang mendekatkan kita kepada-Nya .. semoga hidup kita diberkati oleh-Nya ..

tadi lepas balik keje saya lapar , mane taknye , thari tadi cuma makan roti telur je .. dah balik shah alam , pegi kedai balik , punch kad then saya pegi la kedai makan sek 7 tu .. bagi saya kat kedai tu mang agak sedaplah dia punya masakan .. so saya pegi lah kan . saya paling pantang lau kedai makan yang anggap kita ni lapar sangat2 .. so dorang wat cincai2 je .. janji boleh makan .. helo helo .. ingat kita ni kebulur sangat ke ha .. kita bayar tau .. haih , tetiba emo lak ..

dah siap order sume , maka lam 5 minit pastu datanglah air .. mesti air yang sampai dulu kan ? time tu kul 645 pm camtu la .. saya borak2 gan sayang saya .. banyak sangat isu yang kami ketengahkan .. nak tau ? antaranya pasal beza orang kaya dan bahagia , beza orang pakai kete sport gan kete alphard , beza golongan atasan gan bawahan , kenapa orang keje gomen tahap pegawai ke atas leh pakai kete tinted cermin kaler itam 80% , kenapa lau orang besar2 guna jalan raya kene ade escort pastu kita ni kene bagi laluan , kenapa kena simpan rahsia kerajaan , kenapa orang kaya biasanya nak pakai barang mahal2 , seksi2 , sanggup ke kite tengok dorang terjerit2 kat neraka kene bakar nanti ? kenapa pakcik sebelah ni marah2 sedangkan kita tak marah pown ?

hah , banyak kan ? lam banyak2 tu saya nak cite sal pakcik sebelah ni ha .. dia sampai kat meja seblah kitaorang kul 710 pm . pastu dia sangat lah bising sebab megi goreng dia tak sampai ag .. kitaorang yag sampai lagi awal ni rilek je nasik goreng tak sampai ag ni ha .. then pkerja kat kedai tu datang lah bagi explain cket .. bla bla bla .. pakcik tu pown tak puas hati gak .. marah gak .. dia cakap masak megi cuma 2 minit je .. pekerja tu ckp customer meja seblah ni pown tak sampai ag .. dorang dari dulu datang .. first come first serve lah kan .. pakcik tu jawab , air saya ni dah abes dah .. meginya tak sampai2 ag ..

kami yang ngah rancak berbincang tadi terkedu .. telus saya cakap , saya takpe lambat , asal sedap , saya takpe cepat asal sedap , saya tak boleh lambat kalau tak sedap . mana nak dapat kedai makan yang cepat , sedap dan berbaloi ? adakah saya yang kene buka kedai makan ?

saya cakap kat sayang saya , lau saya jadi pekerja tu , saya akan cakap kat pakcik budiman tu . “encik , lau encik rasa kite masak ni lambat , encik pegilah kedai yang masak cepat . sekian , terima kasih . jangan datang lagi ye . saya tanak garu kepala yang tak gatal . babai .” pastu sayang saya cakap . “ lagi 2 hari lepas tu kedai awak tutup terus .”

OMG dunia . cepatlah kiamat plez .

No comments:

Post a Comment

apa kata anda ?

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails