Wednesday, February 16, 2011

Sardin KF

seharian lepak umah ari ni . tak keluar langsung . tak suke saya keluar ! kat lua tu semua orang sibuk . rase cam nak dok kat kampong je . kampong yang ada sawah .. ada burung .. ada rerama .. ada kucing .. ada ayam .. ada itik .. sume tenang je .. wah , bestnye lah !

cuba tuk wat bad habit . tapi kol 8 am dah tersedar dari tdo . pura2 tido gak sebab saya lupa nak beli roti semalam .. abes nak makan ape tuk bekpes ? itu la … len x egt masa depan .. kan terpaksa tunggu lunch ..


ikan kekek lam tin sardin ? penemuan baru !

dah time lunch , saya kopek tin sardin . nasik dah masak . tapi hampeh ! tak penah2 saya dapat ikan laen selaen ikan sardin ni . pelik ! nape bukan ikan sardin ? tapi ikan pelik . opsss , saya lupe nak amek gamba . ikan tu macam ikan kikek je . kalian tau upe ikan kikek ? hahaha . ntah2 kalian panggil gan nama laen . alah , ikan yang lebar2 tu .. ada 3 ekor ! saya teruskan je masak . sebab bahan tumis da siap .

pas saya mandi , saya nak makan lah kan . tapi was was . saya mesej sayang saya , pastu beliau cam tanak bagi makan je .. saya pown agaklah takut . rugi tak amek gamba kan . lau tak , leh publish kat cni .. nyesal2 ! last2 saya makan nasik putih gan kuah dia je plus telur je .. rasa gak cket , tapi rasa cam laen .. itulah , beli lae sardine murah .. tapi tak penah camni tau .. hurmmmm . kempunan nak makan sardine yang di masak sendiri .. yang tu saya buang je …

nak tido , tapi saya tak biasa tido siang .. so layan cite lam youtube je la pastu wat blogwalking .. time kaseh kepada semua yang bg feedback balik .. suka saya ! pastu jadik followers saya .. hihihi.. last2 mata jadi penat .. macamane ni ? nak tito kene ade orang dodoikan ni … sayang saya lak keje .. hurmmmm .

p/s : cepat kawen ! biar berjasa cket aktiviti harian saya ni ! asyik masak sardine je …



No comments:

Post a Comment

apa kata anda ?

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails