Wednesday, February 2, 2011

Lucu !


nak jugak cita sal lucu ni kan ?

apa yang lucu sangat tu ?

saya ini asal tempat lahirnya kelantan , tempat membesarnya pahang , tempat belajarnya kelantan , tempat further belajarnya selangor , tempat kejenye selangor .. so , apa kaitan gan lucu ?

okeh , sebelum ni , saya mang tak pasan yang sebenarnya bila saya mengatakan sesuatu itu lucu , ianya amat melucukan !

sebab , masa saya belajar kat kelantan , mang lah saya cakap loghat kelantan sepenuhnya . dan bila saya belajar lagi kat selangor , saya juga di kelilingi kawan - kawan dari kelantan jadinya saya pown taklah perasan lagi dengan perkataan lucu ni .

tapi , bila saya dah keje partime time cuti sem kat cni , saya jumpa gan orang sepenuhnya dari selangor . baru lah saya perasan upenye perkataan lucu ni di gunakan oleh orang kelantan sahaja !

orang shah alam tak men la ckp lucu ni .. KLAKA ok !

awer : luculah echah ni ..

echa : hah ? lucu ? *gelak besar

awer : nape gelak ?

echa : klaka bila dgar awer cakap lucu . pestime dengar . kte ckp kelakar lah . *gelak lagi

awer : ouwh ye ke . *tiba - tiba rasa cam klaka bila ckp lucu dan saya pown gelak jugak

bajet dah bleh buang loghat awak ke ?

budu oh budu jugak !

lagi satu , saya akan rasa kelakar bila ada orang Kelantan menggunakan ayat “lucu” tu tapi saya betulkan cepat2 , bisik2 je .

No comments:

Post a Comment

apa kata anda ?

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails