Wednesday, January 11, 2012

Nak Sikit Kalsium Korang Boleh ?


diam tak diam , dah 32 weeks baby umi ni kan . sangatlah berdegup – degup jantung umi untuk menyambut kelahiran baby sayang umi ini .. moga di permudahkan oleh-Nya .

dua tiga hari ni aku dah rasa kaki kebas . kalau duduk bersila dalam 15 minit , mesti kaki pon akan kebas . terus teringat satu artikel yang bagitahu kalau kaki selalu kebas , maknanya kurang kalsium .. aduhh , memang tak di sangkalkan lagi kenyataan itu . betul lah , aku tak minum susu pon !

semua orang cakap “minum lah susu , bagus untuk kandungan” . tapi aku sedih bila tak dapat minum . awal – awal pregnant semangat beli anmum maternal perisa coklat tu . tapi sampai hari ni tak luak – luak . jadi , aku beli susu dutch lady strawberi je . tu pun teragak – agak nak minum sbb takut muntah .

semalam inchik usband beli lagi susu dutch lady tu sbb aku selalu mengadu kebas , tapi hari ni baru minum 1 cawan , bukan 1 gelas pon sebab kebas kaki tadi . terpaksa . last last inchik usband gak yang habiskan . transfer kalsium kat sini sikit boleh ?

3 comments:

  1. hehe, nnti hubby yg sehat, dh2 pi minum susu tau :-)

    ReplyDelete
  2. cukup la tu tuk hari ni .. esok2 plak minum .. eheh

    ReplyDelete
  3. mkn pil kalsium..cube tya doktor...su 33 weeks

    ReplyDelete

apa kata anda ?

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails