Tuesday, June 19, 2012

Calar Yang Pertama

rasa nak tempek gambar anak teruna , tapi dah elok copy dari camera , elok pulak pegi cabut memori kad , dan elok lagi baru pegi paste . ha , amik la . dah tak boleh tempek . penat je aku ambik gambo adam tadi . malas la plak nak masukkan balik memori kad tu sebab dah siap simpan . apa punya penyakit malas daa .

kesian plak bila tengok muka bersih licin si adam ni . ummi dia tak potong kuku ke apa ? habis calar . dah tahu si anak nak explore muka gan tangan kenapa la tak di ketip kukunya ? sebenarnya dah ketip dah hari jumaat lepas . cepat betul panjangnya . hari khamis ummi ketip balik . nak jugak di tunggu-tunggu lagi ?

eh , khamis nanti check-up adam lah . dah masuk 3 bulan . adei la , kena cucuk lagi . tak sabar nak tau berat adam berapa ni . risau kot tak bertambah atau hanya sikit bertambahnya . adam , sila bertambah 1 kilo ya ? 

ahad lepas pegi umah sedara kat putrajaya . dorang suh bagi adam susu formula gan nestum . aku a'a kan je .. orang tua kan , banyak pengalaman . anak dah 7 orang , eh 8 kot . lepas tu di suruhnya letak adam lam buai letrik tu . aku layankan la . nanti cakap aku keras kepala plak kan .. haih , risaunye lah enjut dia kuat kot . dah paling slow katanya . aku pun jenguk je la adam kat dalam buai tu dengan perasaan tak rela anak dok dalam buai . sekali adam tertido plak .. kena henjut kan .

3 hari ni popo adam macam cair sikit . entah apa la ummi dia makan .. tapi ok la dari keras . nak beralih bulan kot ..

habit adam yang satu ni agak pelik la jugak . asal  abi dia borak je , mesti suka jerit . kuat plak tu . dengan ummi dia kekadang je . bukan menjerit , tapi jerit . macam geram je .. bila bawak dia kuar g jenjalan , takmo plak senyum sakan . so behave ye kamu ? good boy ..

tempek jugak sekeping . tapi gambo lame . boleh tak ? bolehhh .

No comments:

Post a Comment

apa kata anda ?

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails