Wednesday, January 9, 2013

Campak Bersiaran


bersiaran dari rumah , depan tv yang off bersama si baby Muhammad Adam yang sedang tidur . mihmih .

2 hari lepas , Muhammad Adam demam panas .. hari pertama beliau mula tak aktif bangun pagi hari jumaat , pagi tu beliau dah terjaga tapi daku tak nak bangun lagi , so daku susukan beliau je .. selalu kalau beliau dah bangun , mesti dah turun tilam , ni diam je nyusu bawah ketiak daku . sambil-sambil tu daku pegang dahi beliau . ya Allah , suam ..

patutlah lemah je .. memula tu daku macam panik sikit ; ye lah , kali pertama beliau demam sejak dah besar sikit ni . walhal pernah demam , masa memula lahir ; hari kedua lahir then terus warded . yang demam kali ni daku taknak beliau kena warded dah so daku tenangkan diri , pujuk hati suruh cool .

masuk petang bertambah panas .. daku basahkan badan beliau dengan air bunga raya je .. alhamdullillah panas constant je .. hari ahad kemudian , beliau sihat tapi tak aktif macam selalu .

pagi isnin , daku breakfast roti telur , beliau menagis nak suh daku suap . eh , awak mana boleh makan telur lagi la ! tapi daku suap gak sikit . mihmih . petang tu , ya Allah , naik ruam kat muka . mati-mati daku ingat sebab alergik telur . malamnya cik hubby pulak pegi suap nasi berkuahkan sotong . pagi esok , ruam naik seluruh muka dan leher .

daku tepon mak , mak suh mandikan dengan air kelapa muda dan bagi minum sikit . beliau sedikit lemah . selalu nyusu jangan harap nak lena , tapi hari tu asal nyusu je lena , asal nyusu je lena . tak boleh berenggang langsung !

pagi tadi kami ke klinik .. waduh , rupanya beliau demam campak .. betul ke doktor ni ? mengikut pembacaan daku , demam campak ni bila demam tu dalam tahap panas , terus naik ruam .. tapi beliau ni selepas demam baru naik ruam ..

*ini entri 2 hari yg lalu


No comments:

Post a Comment

apa kata anda ?

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails