Saturday, May 25, 2013

Feeling Holiday

eh ! laa .. boleh plak daku lupa nak tulis entri pasal g holiday 2 hari 1 malam kat banting hari selasa lepas . meh-meh pakat baca meh .

sebenarnya daku hampir tanak pegi banting hari tu , sebab kesian kat anak teruna la . dah tangan berbalut tu , cemana nak main air kan . tapi bila pikir balik , rugilah 2rat daku .. dah booking full payment okeh ! nak tanak , setat jugak enjin kete pegi sana .

dah sampai jam 12pm tu , kami lepak2 tengah panas dulu kat pantai morib . tade org pun , dah namanya bukan musim cuti . husband daku je yg cuti .. ngehngeh

jam 1pm , kami check-in . sebenarnya jam 2pm baru boleh check-in . tapi sebab dah tak tahan panas , kami decide terjah je la jam 1 pun . nasib baik room dah ready . heheh . siap mintak room mengadap waterpark lagi . xpe lah tak dapat satu katil pun . bukan ke boleh combine katil tu kan ? lagi besar .

tengok , anak teruna gan abi dia . 

dah siap check room sume , rasa macam nak tido je . ye lah , penat kan . tapi jangan haraplah anak teruna nak tido kalau takde buai . so kami lepak je dalam bilik . jakun pulak dalam bilik air ada jakuzi . heheh . tak sabar punya pasal , terus kami mandi 3 beranak dalam tu . takut gak pecah nanti . so daku masuk kejap je . hahah

bila dah redup cket , kami pon turun la ke bawah .. mandi time ! excitednye muhammad adam , tak padan gan tangan sakit . kesian abi dia , kena angkat tangan adam selalu , takut kena air , sebab luka tak kering lagi .

hepi je daku tengok dorang main air .. berbaloi daku keluarkan duit tuk treat dorang berdua .. adam macam tanak keluar je dari pool tu , asal wat naek atas je , mesti merengek nak masuk air . sabar je la abi dia . si abi pulak , excited nak maen gelungsor tu , dah macam budak2 je . adui . daku je yg cool . tau kenapa ? sebab daku takut air . wahaha . berenang pun x ngeti . belakon je selama ni .

dah puas main air , kami pun masuk room 3484 siram pulak dengan air panas . gila tak best . dah solat maghrib sume , turun pulak dinner .. excited tengok makanan banyak . taktau nak amek yg mana 1 . alih2 husband daku yg ambik . daku tunggu je kat meja lepas ambik nasi .

malam tu kami jenjalan kat tepi pantai , tapi sekejap je sebab takut ,sebab tak de orang . bukan musim cuti kan . dah sampai bilik , tidurkan adam .. so kami pon tidur sehinggalah subuh menjelma . pagi esoknye , siap mandi solat subuh sume , kami pon menikmati pemandangan indah di balkoni saat matahari naik . cantiknye ciptaan tuhan ni .. dalam jam 8am cenggitu , kami turun breakfast pulak .. tapi breakfast dia tak sehebat dinner . tak banyak pilihan .

dah siap sume , kami naik lepak bilik jap , lebih kurang jam 10am , turun lagi . main air la .. sebelum check-out kena main air dulu .. hihi

dah siap , jam 12pm kami checkout . balik rumah terus . bye gold coast morib ! panjang umur bertemu lagi kite .



No comments:

Post a Comment

apa kata anda ?

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails