Wednesday, July 10, 2013

Cerita di Hari Pertama Ramadhan

alhamdullillah , kami dah kembali menjalani kehidupan seperti hari-hari biasa . sudah berada di rumah sejak semalam lagi .. walau kepenatan dan rasa mengantuk masih bersisa ..

semalam first day puasa kami tak sempat sahur pun . sebab i n husband tak alert .. time tu kami otw balik shah alam .. husband berenti tido kat stesen petronas raub sebab mengantuk sangat , lagipun aku pon sekali tertido . alih2 dah jam 545am . tak tau nak cekau makanan kat mana .. kurma pun kami takde bawak sekali . dlm jam 9am sampai shah alam , singgah pasar beli ayam ikan sume .. tak beli sayur pun sebab kat pasar pagi mahal . so kami balik rumah , kemas2 , rehat tidur sume , jam 4pm kuar balik , pegi aeon big beli sayur , pegi cuci kereta .. beli santan .. balik rumah dah jam 6pm , cepat2 masuk dapur masak tuk juadah berbuka . nasib baek sempat .. tu pun sebab husband tolong potong sayur .. hakhak . kami berbuka dengan ayam masak kari cik jah dengan sayur campur tambah tembikai merah je .. itupun dah tak larat nak habiskan .. macamana la orang2 yang banyak sgt menunya time berbuka ye ? moga2 kalian tak membazir .. membazir itu saudara dan amalan syaitan ye ..

lepas je berbuka , husband pun solat maghrib pegi keje .. kebetulan minggu ni keje malam .. aku pun pas solat maghrib semua , ingat nak buat solat sunat terawih sensorang , tapi mata dah tak tahan sangat mengantuknya .. kul 830pm dah terbongkang tidur 2 beranak .. kul 920pm aku tersedar balik .. tengok cite dewi lasak then solat isya' sume , sambung tidur .. solat terawih entah ke mana dah .. kul 5am bangun balik , panaskan  nasi lauk dalam keadaan senyap sebab takut adam bangun , makan sensorang then tunggu subuh dan husband balik .. begitulah ceritaku di hari pertama ramadhan ..
gambar lama . yg baru dok dlm phone , malas nak transfer

No comments:

Post a Comment

apa kata anda ?

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails