Thursday, October 31, 2013

Taubat Tanak Beli Dah


mulai hari ni , aku dah tak nak beli barang secara online lagi !!
bukannya kena tipu , tapi kebanyakan barang yang aku tak sama macam kualiti dalam gambar . dalam gambar nampak macam berkualiti je .. tapi bila dah dapat , kecewanya lah .. adui

setakat ni memang dah banyak rasanya aku beli online . penah beli bag ala-ala korea tu , 3 rm100 . tapi bila dah dapat , ketiga2 tu aku tak pakai pun . tak cantik . dalam gambar macam cantik .. lepas tu penah beli dress 2 kali .. tapi tak puas hati jugak .. so aku jual balik dalam group letgo . nasib baik ada orang beli . rugi sikit je la .. pastu ada beli baju sedondon dari indonesia tu .. dah sampai , tak cantik pun .. tapi kualiti kain memang superb . pastu pegi beli lagi 1 bag ni .. konon2 nak letak barang2 adam la klu kuar jenjalan , senang .. sekali sampai , tak cantik la pulak .. terus tersadai kat situ je .. nak jual balik macam tak sampai hati pulak .. sbb aku sendiri tak berkenan .. so aku ingat nak wat balik kg je la .. mane tau mak aku nak pakai bawak pegi pasar malam ke .. last hari ni aku beli bag sandang belakang tu .. tengok dalam gambar memang cantik kot .. tapi dah sampai , kualiti pasar malam je .. sekali gan bag sandang tu , aku beli purse .. tapi dah alang2 tu , aku pakai je la dulu .. tapi aku memang tak suka la dengan kualiti tu . padanlah kot dengan harga .

eh . aku rasa banyk lagi brang lain yang aku beli , tapi dah lupa . tapi kali ni aku bernekad , tanak dah terjebak dalam shopping online ni , terutamnya klu nak beli pakaian , beg , kasut sume tu . beli kat kedai sudah la .. 

JANJI ! 


1 comment:

  1. huhuhu. saya pun dah jarang beli on9. sekali sekala ada la =)

    ReplyDelete

apa kata anda ?

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails