Monday, January 11, 2016

MA, maafkan ummi. Ummi Akan Berubah

Allahu, rasa bersalah sangat kat Muhammad Adam (MA) sbb selalu tinggikan suara, cubit, acah2 rotan dia. sekarang ni MA suka melawan. salah daku. ye, sume ni salah daku sbb tinggikan suara kat dia. ayat2 pun langsung tak behave. dlm keadaan marah kot, tak sempat nak susun ayat. nampak sangat solatku tak khusyuk.

daku kena belajar control diri. ye, control. solat, mengaji, takkan benda senang pun takleh buat? didikla anak2 dengan betul. nanti ko jugak yang susah. time kecik2 ni la kena cakap yang elok2. MA tu macam span tau. sume benda dia serap. baik buruk dia serap. yang buruk tu kena la buang. buang jauh2.

nak ajar anak, ajar diri sendiri dulu. please, jangan tunjukkan yang kita ni takde otak. bodoh sombong. orang Islam kena amalkan Islam. jangan jadi liberal.

No comments:

Post a Comment

apa kata anda ?

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails