Monday, June 28, 2010

Langsaikan Hutang ..


hai hai .. da lame da nak langsaikan hutang ni .. tapi sllu xde mood je .. jadi pg ni kene gak bayar coz tiap2 malam dok pk bende yg same je .. tapi time tu da nak tdo .. xkan la nak bukak lappy ni balik .. kang tertinggal plak subuhku yg indah itu .. hikhik

ok kamu sume ade bace x entri sy sal A.D.A.M tu ? bacalah ek .. bru leh paham nape sy prlu bya utang ni ha ..

ADAM berkisarkan hidup sorang sharpshooter yg byk sgt dugaanNya . Hilman name dia . dari lenggok ayat inchik Ramlee Awang Mursyid , sy mungkin leh katakan Hilman ni ensem , ade misai ckit pastu badan dia tegap . haha . sy x suke sbenanye . tp sesuai la dengan watak dia sbgai sharpshooter kan ? xkan nak bagi kat badan cam kerepek ubi je .. hadoi !

memula sy ingat cite ni cam bese2 je kan . tapi bile inchik Ramlee da kaitkan dengan skandal dan politik Amerika Syarikat , sy teruja terus . memula jln crite dia cam sedey r .. cite sal Hilman kematian isterinye , pastu anak dia pompuan name Jeslina di jaga oleh mentuanye secara tak rela . macam mak ayah arwah isteri dia ni watak antonim la ..

konflik dia start ble Jeslina further study kat AS . sbenanye mentua Hilman saje je nak jauhkan Hilman gan Jeslina . tapi Hilman g gak AS ni diam2 tanpa pengetahuan mentua dia . nak di jadikan cerita , Hilman gan Jeslina exciden kat Jambatan Brooklyn . yg x leh blahnye , dorg exciden gan presiden AS bersama skandelnye . tapi Hilman ni di tuduh memandu dalam keadaan mabuk . pehal plak kan . sbenanye dorg saje je nak sembunyikan kepentingan presiden AS tu . da time2 tu plak kat AS da nak dekat ngan pilihanraya .

Hilman kene tahan kat ospital . Jeslina plak koma . exciden ni sah2 salah presiden AS tu . time tu dorg gado2 lam kete . pastu mr Presiden ni tertarik stereng kete trus langgar kete Hilman tu . Hilman mesti r tak puas hati . x pasal2 tuduh dia . pastu pihak Kedutaan Mesia pon cam kalut r .. tambah2 ag Hilman ni sharpshooter otai kat Mesia . sume org2 penting kat Mesia x caye r .. termasuk r Timb Perdana Menteri . sbenanye , before Hilman g AS , dia ade selamatkan KLCC dari terus di tawan pengganas dari Arab . tu r cam Hilman tu pemes .

cite ni gak bagi pendedahan pasal reporter Mesia cam di tugaskan cari berita sensasi kat AS , name dia Daljit Singh . pastu ade perisik AS name dia Ruben . Ruben ni r yg wat kecoh kat KLCC dan di selamatkan oleh Hilman dari di tembak oleh pengganas Arab tu . pastu sal ade badan perisik mesia kat mane2 negara . name badan tu M.I.A , malaysia intelligent agency .

cite ni ade gak selitkan perasaan cinta Mia Sara terhadap Hilman . Mia ni juga di kenali sebagai Angel adalah owg yg di tugaskan dari Kedutaan Mesia tuk mencari bukti tuk menyelamatkan Hilman dari tuduhan tu . sbenanye Mia Sara ni Hilman kenal coz time Mia Sara baby dlu Hilman penah dermakan hatinya yg sebelah kiri kat Mia coz time baby hati sebelah kiri Mia rosak . tapi ble dah besar , Hilman da xkenal sape Mia Sara tu . Mia Sara je yg kenal Hilman coz dia cam leh rase ape yg Hilman rase . sakit ke , gumbira ke , sedih ke .

tau x, yg paling x disangka , Hilman ni tembak Mr Presiden time Mr Presiden dok berucap depan owg ramai . sbbnye Hilman nak balas dendam atas ape yg berlaku coz Jeslina ni koma je manjang . cam dia xleh maafkan dgn apa yg berlaku kat anak dia . tapi Hilman juz tembak kat tgn belah kiri je coz ramai yg bg nasihat kat dia jgn membunuh . time dia nak tembak tu ada byk suara2 yg dtg ckp jgn tembak . tapi dia still ag degil nak jugak tembak walau sikit then dia pown tembaklah kat tapak tgn Mr Presiden tu sbgai tanda mata .

ending dia ? arghhh , sy da penat lah nak cite .. apa kate kowg pinjam ke , g kedai ke bukak tang ending je la coz yg laen sy da cte kan . x sia2 beb . sumpah besh ! bg sy la .. hihi

2 comments:

apa kata anda ?

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails