Thursday, March 10, 2011

Rango

*time ni mang sangat kelakar . kahkahkah .

salam sume .. masing2 dah dinner kan ? saya juga ! kemain byk saya makan td sambil tgk cite antu kat tv3 .. tiap malam jumaat kan ade cite antu .. hihihihi …

okeh , ari ni ari cuti saya .. sepatutnye saya dah wat entri pagi td .. tapi tak terbuat gak sebab saya tatau nak susun ayat cmne .. hihihihi …

dan , saya nak cite saya g mane ari ni .. pagi td saya dok umah , basuh baju sapu sampah sume .. pastu thari tu saya kuar lunch gan inchik saya .. then g carik barang cket .. after dat , we were watched Rango !

cite last saya tgk kat wangsa walk tu yogi bear , di ulangi , tak besh langsung ok . tapi sebelum stat cite yogi bear tu , mesti ade iklan cite laen ? time tu lah saya tgk iklan rango ni .. tgk iklan cam besh je .. pastu saya bisik kat inchik tunang nak tgk cite tu .. beliau iakan je .. huh

tapi , lastly kami g gak tgk cite tu .. tak besh pown ! tapi cte yogi bear lagi tak besh ! tak leh lawan rapunzel .. sedih ! lau tau tak besh , baek saya tgk cite hikayat mahawerongwangsa je kan .. ouwh , terbang RM24 begitu saja .. tapi ,saya nak tgk cte Rio plak ! hahahaha

mungkin sbb Jonny Deep kot .. saya mang suke dia .. cool je . hihihi .. k , saya wat review ckit sal cte ni nak ?

cicak (rango) ni angan2 dia nak jadik pelakon utama .. tapi sayang , dia cuma haiwan peliharaan yg dok lam aquarium je .. sobsob . tapi nak di jadikan cte time tuan dia lalu kat jalan padang pasir , ade accident … time tu la dia jatuh dari kete .. (aquarium tu dok lam kete ) .. pastu dia cam blur2 je .. tatau nak g mane .. jumpe gan .. hurm , saya tatau haiwan ape . memula egt kambing gurun .. tapi cam idak je .. kambing gurun tu la suh dia jalan ikut bayang dia .. pastu dia pown jalanlah .. time dia jalan tu , banyak sgt halangan yg dia kte lalui .. kelakar pown ade gak .. pastu sampai la kat kg .. bile orang kampong tya dia namae sape , dia tatau nama dia ape .. last2 dia tgk kat replika cactus ade tulis samthing like bunyi cam rango , dia terus belagak bagitau kat dorang yg name dia rango .. pastu stat reka cite yg bukan2 … konon dia tu memang dah hero la kan ..

kampong tu namenye the dirt , upenye ade masalah air .. kering kontang .. cian kat dorang .. so kedatangan rango ni satu rahmat la wat dorang .. rango pown jadi hero .. siap ade awek ag tu .. adoila ..

okeh , stop takat ni ek . kalian pegi la tgk .. inchik tunang saya cakap besh je cite tu .. saya je yg tak bape nak puas ati .. daaa ……

1 comment:

  1. opssss , salah la plak .
    hikayat merong mahawangsa ok uols .

    ReplyDelete

apa kata anda ?

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails